Ген. Атанасов иска оставката на главния секретар на МВР

Депутатът от Реформаторския блок Атанас Атанасов призова от ефира на bTv главния секретар Светлозар Лазаров да си поде оставката незабавно заради професионалните му провали и да даде възможност на Веселин Вучков да сформира свой екип. Бившият шеф на контраразузнаването каза още, че ще подкрепи вътрешния министър Веселин Вучков, когото определи като разумен човек с качества.

„Да, зная, че над него тегне сянката на Цветанов, но ще работим това да не се случи”, коментира Атанасов и обясни, че в парламента вижда един коренно променен ГЕРБ, който осъзнава необходимостта от коалиционно управление.

Атанасов дебело подчерта, че е не е искал да става вътрешен министър. „Ако бях искал, щях да стана. За да бъдеш днес вътрешен министър в България, трябва да отделиш две трети от денонощието. Да работиш не по 8, а по 16 часа. Нямам такова свободно време. С жена ми гледаме две малки деца”, декларира той и каза, че не е полагал усилия номинацията му, която Реформаторският блок е направила за него, да се наложи.

„България е парламентарна република, аз съм се борил да стана народен представител и аз смятам, че основната функция на нашата коалиция е да се бори с парламента”, добави Атанасов.

Като пошла инсценировка и политически скандал определи Атанас Атанасов изчезването на тефтерчетата на бившия шеф на Комисията за конфликт на интереси Филип Златанов. Според основния претендент за председател на вътрешната парламентарна комисия от кражбата на чантата на вещото лице интерес имат няколко групи хора – както самият Златанов, който е подсъдим, така и „тези с инициалите”, за които има записки в откраднатите тефтери.

С уговорката, че не знае коя версия е действителната, той даде да се разбере обаче, че за него най-голям интерес от скандала има група от хора, която иска още в самото начало на втория мандат на Борисов като министър-председател да върне спомените към предишното му управление.

Според Атанасов случаят е „едно поредно доказателство колко е болна съдебната система в България”.

„Това е несериозна история – някакво вещо лице в чанта да разнася веществени доказателства”, коментира депутатът. Според него изчезването на тефтерчето не означава, че процесът трябва да бъде прекратен. „Би трябвало да има заверени копия на тези документи и те не са единствените веществени доказателства”, добави Атанасов.

„Един от големите проблеми в България е, че законът не се прилага еднакво за всички. Правосъдието за този които може да си плати е едно, за този, които не може е друго”, посочи Атанасов. Той съобщи, че ще настоява пред парламента да се извърши обстойна проверка на действията на ДАНС по отношение на КТБ. Атанасов е убеден, че оперативните служители в агенцията да доловили сътресенията в банката, но те са били прикрити от началниците им. В този контекст той обясни, че службите за сигурност от много време работят лица, които са удобни за “сарая” на Ахмед Доган.

В заключение Атанасов каза, че днес ще внесе в Народното събрание готов законопроект за създаването на Държавна агенция за разузнаване, която да обедини двете разузнавателни служби.

Свързани публикации

1 Comment

  1. Този Буkлуk Kамен пенkов ПЕДОФИЛА.ГРОБНОТО ЧУДОВИЩЕ!ПЕДЕРАСАТ ОТ НА МАЙKА МУ ПУТKАТА ДА ЕБА МАЙKАТА И НА ГЛАВНИЯ СЕKРЕТАР.И НА KАМЕН ПЕНKОВ ПУТKОВ!НАЙ ОТВРАТИТЕЛНОТО KУМОНИСТИЧЕСKО ИЗЧАДИЕ НА 20.ВЕK.KАМЕН ПЕНKОВ ЯДЕ СПЕРМА ЗА ПАРИ ТОЯ МИKРОБОФИЛ KАМЕН ПЕНKОВ Е НАЙ ГРОЗНОТО ЧУДОВИЩЕ ДА МУ ЕБА МАЙKАТА УСРАНА ПЕДЕРАС МРЪСЕН БУKЛУK НАРKОМАН И ПЕДОФИЛ Е KАМЕН ПЕНKОВ.

Leave a Reply

Your email address will not be published.