Ген. Атанасов: Имами събират и предават информация в Турция

Турция събира информация за настроенията на мюсюлманите у нас чрез имамите в джамиите в България. Това съобщи председателят на парламентарната Комисия по вътрешна сигурност и депутат от РБ Атанас Атанасов в сутрешния блок на Нова ТВ.
Бившият шеф на НСС разказа, че в джамиите се раздават анкетни карти със следните въпроси: „Според вас съвременното българско училище успява ли да съдейства за изграждане на единна помашка общност”; „Владеете ли писмено турски език”; „Каква телевизия гледате”, като тук отговорите са: българска, турска или друга; „Коя е родината ви” с отговори България, Турция или друга.

“На въпроса „Вашият майчин език е?” отговорите са: турски, помашки, ромски, т.е. българският език като отговор липсва. (…) „На базата на данните от тези анкети може да се работи за манипулиране на мюсюлманите”, смята Атанасов.

“Тези въпроси са зададени от турската държава. Това е недопустимо. За съжаление в България отдавна мюсюлманските молитвени домове се използват за политика. Събира се информация за настроенията в районите, където има преобладаващо мюсюлманско население…”, посочи Атанас Атанасов, след което изтъкна, че в момента Турция се управлява от политическа сила, която има имперски амбиции.

Атанасов направи и връзка между ставащото в джамиите и ДПС.

„Откакто ДПС са на власт, се забеляза бавно и системно внедряване в системите за сигурност на хора от тази партия. През последните години има много тясно сътрудничество между тази партия и турската държава”, подчерта той. Според него „отдавна сме изпуснали влака”.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.