Ген. Атанасов: ДПС купуват гласове, но не заплашват етническия мир

Трябва да променим правилата и да пресечем купуването на гласове от ДПС. Те имат около 300 000-350 000 гарантирани гласа, всичко друго си го купуват на пазара. Това заяви по Нова ТВ председателят на комисията по вътрешна сигурност и депутат от РБ Атанас Атанасов. Той добави, че е вярно твърдението на Валери Симеонов от ПФ за това, че ДПС е заградило с бодлива тел ромските махали и ги използва като машина за гласуване срещу ниско заплащане, но определи този език като “пресоляване на супата”. „Искам да заявя на нашите партньори от Патриотичния фронт, че понякога пресолявайки супата с определени изрази вдигат топката на ДПС”, каза Атанасов. След което изтъкна, че според него, ДПС не заплашва етническия мир.

„На тези, които днес се опитват да обясняват, че е имало заплаха за етническия мир искам да им кажа, че представителството на тази групировка в парламента са много заможни хора. Никой от тях няма интерес от това да се разклаща държавата. Те просто искат да запазят позициите си”, изтъкна Атанас Атанасов. Той е на мнение, че през годините от 1989-а насам етническо напрежение са нагнетявали други партии и политици.

„Аз лично си спомням този филм, прожектиран по няколко начина през годините. Един от тези начини беше свързан с така наречената „разградска българска република”, която беше обявена 1990 година. Георги Първанов имаше роля в тази история. Тогава хората от апарата на комунистическата партия нагнетяваха етническо напрежение”, каза още Атанасов.

„Големият проблем на българската държава е, че законът не се прилага еднакво спрямо всички и затова трябва да се променят правилата, но трябва да бъдат сменени и хората, които ги прилагат”, изтъкна Атанас Атанасов. По думите на депутата, именно механизмът на разполагане на зависими и удобни хора от страна на ДПС на възлови позиции в управлението на държавата е довело до там законът да не се прилага еднакво спрямо всички”.

Секторът за сигурност беше кадруван на всички управленски нива от ДПС, заслуга за това има Сергей Станишев, който заради желанието си да реализира властта даде на концесия този сектор, каза още Атанасов. След което още веднъж огласи убеждението си, че в момента няма опасност за етническия мир в страната.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.