Ген. Атанасов: Борисов предпочита лош мир, отколкото добра война

Депутатът от РБ и шеф на парламентарната Комисия по вътрешна сигурност и обществен ред ген. Атанас Атанасов е на мнение, че премиерът Борисов застава зад сегашното ръководство на ДАНС и зад главния секретар на МВР, защото предпочита лош мир пред добра война с опозицията.

“Разбирам страховете на Бойко Борисов. Той публично заявява страх от това, че след такива промени опозицията може да скалъпи някой компромат, което да разклати властта. Свързвам това негово притеснение с излязлата вече публична информация, че са източени информационните системи”, коментира Атанасов в сутрешния блок на Нова ТВ.

“Един от политически приоми на Бойко Борисов за управление е по-добре лош мир, отколкото добра война. Той има такъв тип тактика да превзема крепостта с хитрост. Смятам, че сегашното му поведение не е толкова въпрос на страх, колкото тактика. Това обаче е в изгода на Реформаторския блок, защото колкото повече се задълбочават съмненията за колаборация между ГЕРБ и ДПС, толкова повече растат техните шансове”, изтъкна Атанас Атанасов. Депутатът бе категоричен, че управляващата коалиция като цяло има интерес да е стабилна, а не отделните парчета от нея да губят или да печелят.

Бившият шеф на НСС изложи своята гледна точка и за това кой е дърпал конците на правителството на Пламен Орешарски, а сега би могъл да представлява заплаха за стабилонстта на управлението.

“Нали си давате сметка кой контролираше на практика управлението на Орешарски. Това беше марионетно правителство на поставени лица. Зад кулисите беше именно тази сарайско-библиотекарската групировка, която има своите корени в “Мултигруп”. Нейните представители в парламента са ДПС”, категоричен бе депутатът от РБ Атанас Атанасов.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.