Ген. Аспарухов: Подигравката със сектор „Сигурност“ е опасна игра

“Подигравката със сектор „Сигурност“ е опасна игра и няма да донесе нищо добро за управляващите и техните коалиционни партньори. Подценяването на глобални опасности като тероризъм, наркотрафик, неотделянето на достатъчно средства на тези оторизирани априори институции да се борят с тези явления, специалните служби, в частност разузнавателните служби – това е сигурният път към нищото“.

Това коментира бившият шеф на разузнаването ген. Бриго Аспарухов в сутрешния блок на Радио „Фокус“ във връзка с вчерашния спонтанен протест на полицаи, предизвикан от заложеното в проектобюджета за 2016 г. орязване на възнаграждения и социални придобивщи на служителите в МВР, ДАНС, военнослужещите. Генералът изрази подкрепа за протестиращите полицаи и подчерта, че те не могат да защитават гражданите, когато са на ръба на мизерията и отчаянието. Според Аспарухов подценяването на темата “Сигурност”, може да доведе до много сериозни последици и ако това правителство не го разбере и европейските правителства изобщо, които също подценяват тази тема, но нашето особено, нищо добро не ги чака – “в скоро време могат да дочакат такива неприятности, каквито не са сънували”.

“Да не живеят в розови сънища. Чувството за авторитарност е хубаво нещо, убеден съм, без да съм го изживявал, но натам вървим, а авторитаризмът не е най-хубавото нещо в политиката“, допълни ген. Аспарухов.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.