Габрово остава в бедствено положение

Бедственото положение в община Габрово остава в сила и днес. То бе обявено чера вечерта към 20 часа – заради ураганен вятър със скорост над 120 километра в час, който доведе и до един смъртен случен. Активиран бе щаба на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението" и на областното управление в Габрово. Бяха сформирани девет екипа.

24-годишна млада жена загина в Габрово. Причината е паднали отломки от строително скеле заради ураганния вятър. Над 10 души са с леки наранявания в общината, а един човек е със сериозни порезни рани.

Днес в 8 часа министърът на здравеопазването проф. Николай Петров ще посети областната болница "Тота Венкова" в Габрово, за да се запознае на място с щетите, които ураганният вятър нанесе на здравното заведение.

По-късно здравният министър ще запознае медиите с първоначалната информация за нанесените щети на болничното заведение и за мерките, които МЗ планира да предприеме за най-бързото възстановавяне на пораженията.

Проф. Петров пристигнa в региона рано сутринта към 6.00 ч. като освен в Габрово ще бъде и в Трявна, където местната болница понесе щети от природната стихия.

Екипи на пожарната служба продължават да работят по преодоляване на последиците от бурята.

Днес в цялата община е обявен неучебен ден за учениците. И към момента част от Габрово продължава да бъде без ток.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.