Формална пречка и нечия немарливост отложи делото срещу Бисер Миланов и Цветан Бонев

Делото за подбуждане към расова или национална вражда или омраза срещу известните Бисер Миланов – Петното и Йордан Бонев отново не можа да тръгне в Софийския районен съд. Софийският районен съд отложи началото на процеса за януари 2015 г., тъй като се Цветан Бонев не е получил препис от обвинителния акт. Колкото и формално да звучи тази причина, тя е достатъчно основание за подобно отлагане. Друг е въпросът кой е виновник за нея и дали ще понесе някаква отговорност. Така или иначе, в най-добрият случай това дело ще започне година и два месеца след извършване на престъплението и задържането на подсъдимите.

Според обвинителния акт Миланов и Бонев (които отдавна са известни с меко казано, хулигански простъпки) са подбуждали към насилие срещу чужденци пред столичната джамия Баня Баши на 2 ноември 2013 година. Това се случи по време на пика на кризата с бежанците у нас, когато нашумяха и някои престъпления, извършени от чужди граждани. По делото се очаква да бъдат изслушани 17 свидетели и две вещи лица.

Бисер Миланов е подсъдим и по дело за закана за убийство, отправена публично към телевизионна журналистка при изпълнение на служебните й задължения.

Човекът с прозвището Петното е известен като професионален протестиращ. Той нашумя с твърденията си, че е имал среща с лидера на ГЕРБ Бойко Борисов в дома му в Банкя, на която му е била предложена голяма сума пари за да организира протести и да дискредитира Николай Бареков. С това имало ли е такава среща се занимава дори временната анкетна парламентарна комисия, създадена около оставката на бившия зам.-председател на парламента Христо Бисеров.

Що се отнася до съучастника на Бисер Миланов – Христо Бонев – неговият бащаВенцислав Ангелов бе арестуван преди дни при акция на ДАНС в Русе по по подозрение за участие в изпращането на имейли до търговски дружества с негативна информация за банковата система, както и за качването в мрежа за видеосподеляне на видеоклип с такова съдържание.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.