Фондация „Радостина Константинова” връчва Голямата награда за разследваща журналистика

Фондация "Радостина Константинова" връчи годишните си награди за разследваща журналистика

За четвърти път Фондация „Радостина Константинова” ще връчи Голямата си награда за разследваща журналистика. Церемонията, на която ще стане това, е в понеделник – на 11 май 2015 г., в Зала „Триадица” на Гранд Хотел „София” от 19.00 часа.

До крайния срок за набиране на номинации на адреса на Фондацията бяха получени 15 разследвания на журналисти от печатни и електронни медии. Критериите, по които журито оценява и избира носителите на Голямата награда за разследваща журналистика за 2015 г., както и на 2 поощрителни награди, са: обективност, ефект на въздействие, пълнота на разследването и обществена значимост.

Победителят в конкурса ще получи плакет, изработен от Георги Чапкънов, и парична награда в размер на 3 000 лева. Наградният фонд за двете поощрителни награди е по 500 лв.

Това е четвъртата година, в която Фондацията връчва престижната си награда. Неправителствената организация е създадена на 11 май 2011 г. от близки и колеги на емблематичната журналистка – една от основателите на Пресгрупа „168 часа” и вестниците „168 часа“, „24 часа“, „Монитор“ и „Политика“.

Основната цел на Фондацията е да насърчава обективната журналистика в България като подпомага колеги от всички медии. Освен Годишна награда, с която се отличават млади репортери за разследваща публикация, репортаж, радио или телевизионно предаване, неправителствената организация осигурява стаж в авторитетни медии в чужбина и годишни стипендии на студенти от Факултета по журналистика и масова комуникация при СУ „Св. Климент Охридски”.

Фондацията е отворена за всички, които желаят да подкрепят каузата на Радостина за честна, обективна и свободна журналистика в България.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.