Фондът за лечение ще разглежда молби до 10 дена, обеща Москов

Фондът за лечение на деца ще заработи с нови правила и информационна система. Досега той не е разполагал със собствено деловодство. Това каза министърът на здравеопазването Петър Москов в сутрешния блок на БНТ. Москов заяви, че досега, когато постъпи заявление от дете, то дори не е влизало в деловодна система, от която да е видно какво се случва. Така преписка, постъпила ноември 2015 г. все още не е получила своето експертно становище.

Министърът пое политически ангажимент – този процес за разглеждане на постъпило заявление да бъде сведен до 10 дни, като това става по прозрачен начин с ясна информационна система.

„Това е ангажимент, който и аз, и директорът на фонда ще поемем”, заяви министър Москов. Относно напрежението между обществения съвет и новия директор на фонда, министърът коментира, че не е лошо да има такова.

Министърът подчерта, че смисълът на този фонд е да няма нито едно дете, чиято потребност да не бъде задоволена. Здравният ни министър отново бе категоричен, че фондът ще заработи и вече работи, така че подобни забавяния няма да има.

„Министерството няма нищо общо с разработката, осъществена от ГДБОП и прокуратурата”, посочи отново Москов.
Припомняме, не за първи път министърът отрича каквато и да било съпричастност към разследването на бившото ръководство на Фонда за лечение на деца и показната операция на 20 април. Министър Москов по спешност назначи за нов директор на фонда – доктор Владимир Пилософ. До този момент няма информация за развитието на разследването.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.