Филип Златанов подаде оставка

Председателят на комисията за предотвратяване на конфликт на интереси Филип Златанов е подал оставка. Това съобщи Кирил Добрев, койот оглавява парламентарната комисия, разследваща Тефтерчето на Филип Златанов.

Днес Златанов трябваше да бъде изслушан от депутатите за това какво се е случвало в неговата комисия и изпълнявала ли е тя политически поръчки, притискала ли е опоненти на предходноот управление.

Оставката си Филип Златанов е внесъл днес с писмо до председателя на НС Михаил Миков. Връчил я е не лично, а чрез своя адвокат.

Намерение са искане на оставката на Златанов заяви още тази сутрин в сутрешния блок на бТВ социалистът и председател на Временната анкетна комисия за проучване на обстоятелствата по оповестените факти и данни за нарушения, извършени в Комисията Кирил Добрев.

Днес аз ще го помоля да си подаде оставка, защото при него има конфликт на интереси и е доказана реално политическата му свързаност с висшестоящи фигури от ГЕРБ, бяха думите му.

Той обясни и механизма, по който е работила споменатата комисия: „Постъпва сигнал, председателят заедно с главния секретар разпределят този сигнал в правна дирекция, събират доказателства и вкарват тези доказателства в преписка, която се разглежда от членовете на комисията. Съсредоточена е прекалено много власт в председателя. Само на него е подчинена цялата специализирана администрация".

Припомняме, председател на комисията за предотвратяване на конфликт на интереси беше обвинен в престъпление по служба, след като разследващите откриха бележник, в който е записвал политически поръчки – кого комисията да "удари", кого да пощади и кого да прикрие.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.