Фермери настояват за обществени дебати по евродоплащанията

Обещаната сума за малките производители от 1250 евро е политически ход, понеже това не е обсъдено с непртавителствения сектор. Това заяви в студиото на “Денят започва” по БНТ Радослав Христов от в коментар на казаното от лидера на ДПС Лютви Местан на завчерашната му пресконференция с премиера Орешарски в НДК. На нея Лютви Местан съобщи, че занапред именно малките ферми и производители на земеделска продукция ще получават Като национално доплащане по 1250 евро, за да бъде подпомогнат сектора и бизнеса на малките производители.
Не е коментирано кого ще подпомагат тези 1250 евро и дали ще има контрол, тъй като не е направен дебат относно подпомагането на земеделските производители, допълни Радослав Христов. Председателят на Националната асоциация на зърнопроизводителите апелира към всички управляващи да се проведат широки обществени обсъждания по тази тема в най-кратък срок.
Днес в кулоарите на парламента лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов съобщи пред журналисти, че по негова информация днес представители на всички организации на земеделски производители ще протестират заради неяснотите около доплащанията и тези 1250 евро, обещани от лидера на ДПС Лютви Местан.
Снимка: Архив

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.