Фейсбук група събира истината за смъртта на Димитер Карталски, приятелите му искат възмездие

Фейсбук група „В памет на Димитер Карталски“  с близо 8000 участници търси истината за смъртта на 20-годишния Димитер Карталски, който бе убит  на 14 март (петък), в столичния квартал „Княжево“ от шофьора Христо Владимиров Тодоров,  известен в кв. Княжево с това, че продава и често употребява наркотици.

В злополучния ден, убиецът е форсирал по цял ден мощната си кола, с мощност 200 к.с., си по тесните улички в квартала. На една от тях – ул. „Букет“ №67, Карталски отива на тренировка около 14:16 ч., когато бива ударен от Христо Тодоров. Ударът е толкова силен, че Димитер първо се удря в крайпътно дърво и след това пада – на 23 метра от мястото на инцидента и впоследствие умира в болницата. Алкохолната проба на убиеца е отрицателна, но заради неадекватното му поведение, изискват кръвен тест за употреба на наркотични вещества. Той отказва да даде кръв.

По-интересното е какво се случва в първите минути след удара. Христо Тодоров извиква на помощ трима души, единия от които е неговата връзка в МВР. Според свидетелските показания, Тодоров се обръща към него с въпроса: „Как може да се оправят нещата?“. След известно време, на мястото на инцидента се появяват две официални лица, пред които убиецът започва да се прави на луд. След това свидетелските показания се губят, докато родителите на починалия младеж не разбират, че Христо Тодоров е освидетелстван по бързата процедура и настанен за лечение в психиатрична клиника. Така по всяка вероятност, убиецът няма да понесе отговорност за действията си и ще се измъкне.

Коментарите по случая са многобройни. “ Този трябва да изпита,болката която изпитва сега неговото семейство както и неговите приятели .. Каквато и присъда да му дадат на тоя ще е малка,защото момчето няма да се върне ..“, пише  Симена.  „Най-добре думата „компетентните“ за органи да се замени с „импотентните“. Така ще е ясно кой за какво НЕ трябва да бъде търсен!!“, пишат под  коментара в нашия сайт приятели на Димитер, които го познават. Момчетата и момичетата от квартала са категорични,  че за Христо Тодоров, който се изкарва луд, за да избегне наказанието, ще има възмездие. И съответно имат много въпроси към МВР.  Komentator.bg ги систематизира и ги изпраща до МВР по Закона за достъп до информация. По закон МВР трябва да отговори в срок от 21 дни.

Ето и въпросите:

1. Регистриран ли е Христо Владимиров Тодоров за притежание и/или разпространение на наркотици? Ако не – има ли оперативна информация, че се занимава с разпространение на наркотици на територията на 6 РПУ и защо не са предприети мерки срещу него?

2. Как се казват служителите на МВР, които са пристигнали на местопрестъплението?

3. Освен майката на Христо Тодоров, която се е возила на предната седалка до него, кои са останалите лица, които са придружавали Христо Тодоров до пристигането на служителите на 6 РПУ?

4. Кои са лицата, с които Христо Тодоров е установил контакт в първите 24 часа след престъплението?

5. Защо не му е взета кръвна проба за наркотици? В случай, че е отказал – наложена ли му е предвидената в закона санкция за водач, отказал да даде кръвна проба?

6. Кои са психиатрите, освидетелствали Христо Тодоров? Каква е неговата диагноза?

7. Назначена ли повторна експертиза, която да установи психическото състояние на Тодоров?

 

8 коментара

  1. Това не е справедливо! Този трябва да го вкарат в затвора и да изгние там ..,а не да е на свобода

  2. да започнем от гея и бея би било добре. гражданска революция ни трябва вече, не мислите ли, до кога ще чакаме, до кога…

  3. Първо трябва да изринем лайната в парламента, вмирисали са се и хич не ги е грижа за хората.

  4. На място явно е пристигнал патрул на 06 РУП СДВР, но щом има случай с ранен или убит човек, пристигат служители на СДВР, за да извършат огледа на място. Трябва да бъде установено,какви телефонни разговори е провел той или тези, които са се возили с него, след инцидента. Да се установят хората, чиито притежание са тези телефонни номера и да бъдат разпитани. Някъде бях чела, че убиецън се е похвалил, че има силен служител от МВР и ще му звънне. Ако е вярно, да бъде установен същият и бъде разпитан. Не бива всички виновни, да бъдат освидетелствани за луди. Как един наркоман или дилър ще си играе с живота на другите хора. Дори и да е бил известен на 06 РУП дори и да е лежал в ареста, това е временно, после излизат още по отракани и продължават на ново, даже има разрастване на „бизнеса“, тъй като в затвора или ареста е много добра школа, не за превъзпитаване, а обратното. Надявам се, истината да излезе на яве, и този да си получи заслуженото.

  5. Това животно трябва да си понесе последствията.До кога тази държава ще си затваря очите? ООсвен убиеца и тези от МВР трябва да бъдат жестоко наказани.

  6. СЛЕД, като има психични отклонения защо са му дали шофьорска книжка. Да с епотърси този, който му е дал документа, навярно е купена. Тодоров, трябва да се осъди за предумишленно убийство, защото цял ден е карал из квартала с превишена скорост и то с тази цел да премаже някой.

  7. Това че има психични отклонения не го прави невинен ! Това животно защото за мен това не е човек и щом си е позволил един път да отнеме човешки живот ще отнеме и още интересно ми е колко още хора трябва да прегази за да се вземат някакви сериозни мерки, докога държавата ще си затваря очите и няма да вземе сериозни мерки и наказания за такива безочливи хора или ще му се дадът някакви 3/4 години затвор както на пияният таксиметров шофьор, който помете цялата спирка и отне 3 живота, един от които бе на малко дете и ми дадоха 3 или 4 години ?! Докога държавата ще си затваря очите, това ако се случи в друга държава, сигурно щяха да го осъдят до живот да гние в затвора, но нали живеем в България тук при нас всичко е позволено и несправедливо, ето поради това не мърливо отношение на държавата повечето хора са озлобени и лошото е, че заради тези нехранимайковци които ни управляват се избиваме помежду си и аз подкрепям всички, защото това че някой има психични отклонения не му дава правото да отнема човешки живот и не го прави невинен .. Надявам се този път наистина да направи нещо държавата ни, а не за пореден път да отбият номера с 3/4 години затвор !

  8. Успех и дано се разкрие истината, и виновника да влезе в затвора да го оправят там.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.