Фандъкова: Проблемът в “Орландовци” е в намесата на много партии

Живеещите в квартал „Орландовци” имат своите основания да протестират, но проблемът е в намесата на много политически сили. Това коментира столичният кмет Йорданка Фандъкова в студиото на bTv. По думите й кметът на общината и началникът на сигурността в общината са били на място от началото на сблъсъците и именно след тяхна информация е поискала по-засилено полицейско присъствие. Според нея, като цяло трябва да има повече униформени по улиците на София. Кметицата отбеляза, че в момента се изгражда трасето за видеонаблюдение в квартала, като то ще е част от мащабна програма за целия град.

Фандъкова беше категорична, че след промяната в Закона за гражданската регистрация от 2012 г. няма новорегистрирани хора в махалата и така отпада версията, че докарани за изборите пришълци са нападнали местните хора.

„От 2012 г. се работи по отношение на премахване на незаконните постройки. В „Средика” през последните години са премахнати 14 постройки, в дните непосредствено преди избухването на напрежението са издадени протоколи за още 14, има заповеди за две от тях. Те ще бъдат премахнати”, подчерта Фандъкова.
По думите й подобни казуси има в цяла София, но е нужна съвместната работа на редица институции, тъй като незаконните махали се появяват отново и отново.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.