Фандъкова: Акцията на СГП не е свързана с Орлин Алексиев

Двама прокурори от Софийска градска прокуратура са влезли в 9,30 часа в Столична община и са поискали да прегледат документи. Акцията не е свързана с общинаря Орлин Алексиев, смята кметът на София Йорданка Фандъкова. Акцията на МВР се извършвала “във връзка с досъдебно производство в помощ на прокуратурата”, увери по Нова телевизия Фандъкова. Припомняме, че сутринта се проведе полицейската акция в района на централния офис на Общинска банка и Столичната община на улица “Московска”.
Фандъкова обясни, че сутринта при нея са дошли двама представители на Софийска градска прокуратура с писмо за оказване на съдействие. “Дала съм им цялата възможност за достъп до информация, за достъп до документация, която ги интересува. Главният секретар на общината Ралица Стоянова им съдействала напълно. А полицията за какво е тук, не знам, може би за да ни пази”, заяви кметът Йорданка Фандъкова.

Тя отрече, че акцията има нещо общо с общинаря Орлин Алексиев. Кметът отказа да коментира във връзка с какво е поискано съдействие, тъй като не знае доколко информацията е конфиденциална. Фандъкова подчерта, че разговорът, който е водила с представителите на Софийска градска прокуратура, не засяга Общинска банка.

Акцията на МВР се извършвала “във връзка с досъдебно производство в помощ на прокуратурата”, но от пресцентъра на МВР не дават повече подробности.

Пред сградата на Столичната община и Общинска банка, която се намира на съседната улица, има няколко служебни автомобила. По думите на Ботьо Ботев, шеф в Дирекция “Вътрешен контрол” към Столична община, в самата община няма полицаи. Той бе категоричен, че не се правят обиски.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.