Прокуратурата: Фамилията на Пеевски е довнесла 300 000 данъци

Около 300 000 лв. са внесени в хазната от преизчислени данъчни задължения от фирмите на семейството на Пеевски в резултат на извършваните проверки, съобщи зам.-главният прокурор Борислав Сарафов. По думите му, “действията на прокуратурата доведоха до плащане на данъци в държавната хазна. Мисля, че нашите действия доведоха до положителен за страната и фиска резултат”.

Преди дни електронното издание Mediapool съобщи, че става въпрос за около 300 000 лв, като се позова на свои източници. В отворено писмо до медиите Ирена Кръстева отрече проверяващите да са засичали такива нейни задължения към бюджета и дори заплаши със съд източниците на тази информация.

Зам.-главният прокурор Сарафов нито потвърди, нито отрече днешната информация на “24 часа”, че банкерът Цветан Василев се намира в Сърбия, но изтъкна, че по отношение на Василев прокуратурата е направила всичко необходимо – “нито повече, нито по-малко”.

Сарафов коментира и причините за прекратяването на делото за смъртта на Чакъра. Огласената от него служебна формулировка гласи: “Според събраните по делото доказателства и изготвените експертизи няма виновни длъжностни лица, според окончателното заключение на експертизата няма извършени престъпления от длъжностни лица”.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.