Фалстарт на делото срещу Гриша Ганчев

Делото в Специализирания съд срещу Гриша Ганчев и още девет души не тръгна на първото насрочено заседание заради процесуални пречки. Една от тях е, че не е спазена процедурата по връчване на обвинителния акт в 7 дневния срок, съобщи Нова ТВ.

Охраната на Гриша Ганчев избута журналисти от залата в спецсъда, където днес трябваше да започне делото срещу него за укриване на ДДС. Наложи се да се намесва съдията с призив репортерите да бъдат допуснати. В залата освен подсъдимите и адвокатите присъстваха и трима мъже със завидни физически параметри, информира bTv.

На 11 май специализираната прокуратура внесе за втори път в Специализирания наказателен съд обвинителния акт срещу десетимата подсъдими, които са обвинени, че са организирана престъпна група, укрила данъци в размер на малко над 700 000 лева, чрез продажба на захар без фактури, произведена в Бургаските и Девненските захарни заводи.

Първоначално обвинителният акт бе внесен в съда на 30 декември 2014 г.,съдебното производство обаче бе прекратено, а делото върнато на Специализираната прокуратура за отстраняване на допуснати процесуални нарушения. Посочените от съда нарушения са отстранени от прокуратурата, като обвиненията срещу участниците в групата остават непроменени.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.