Европейските либерали: Новото българско правителство трябва да зачита европейските ценности

Групата на Алианса на Либералите и Демократите (АЛДЕ) осъжда възможността за бъдещо коалиционно правителство, формирано с участието на крайно дясно – популистки партии. Това се съобщава в декларация, разпространена днес от пресцентъра на ДПС.
Председателят на групата на АЛДЕ призовава Бойко Борисов, чиято партия спечели най – много гласове на парламентарните избори в началото на октомври, да сформира стабилно правителство, изградено върху основни европейски ценности, като зачитането на правовата държава и основните човешки права.
В тази връзка, председателят на АЛДЕ, Ги Верхофщадт каза: “Едно бъдещо коалиционно правителство трябва да е основано на демократична база и да обединява нацията, а не да я разделя. В най – лошия случай, изходът от коалиционните преговори би бил правителство, включващо крайно националистически формации, като популистките партии “Патриотичен фронт” и “Атака”. Групата на АЛДЕ се опасява, че такава коалиция допълнително би забавила реалната европейска интеграция на България.”

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.