Еврокомисар Корина Крецу отложи визитата си у нас

Отлага се посещението на европейския комисар по регионалната политика Корина Крецу в България, тъй като заради проблемите с въздушния трафик в Белгия тя не е успяла да пристигне у нас, информира “Фокус”, като се позовава на съобщение от представителството на Европейската комисия в София.

В писмо до министър-председателя Бойко Борисов еврокомисар Крецу изразява поздравите си до него и българското правителство за успешното завършване на Лот 2 от магистрала “Марица” и предлага посещението й да се осъществи в периода 15 – 17 юни.

“Искам ла ви поздравя още веднъж сърдечно за това и другите постижения на България по кохезионната политика. И същевременно да ви уверя, че България, вашето правителство н стотиците български специалисти, конто се занимават с управлението на средствата от европейските фондове, могат истински да разчитат на моята и на службите, които ръководя, помощ, за да направим така, че хората на България наистина да почувстват ползите от тези важни инвестиции. Защото предизвикателствата, които предстоят , са още по-обещаващи и вълнуващи – новите програми за периода 2014 – 2020 г. предоставят реална възможност за укрепване на конкурентоспособността на страната и подобряване на качеството на живот на хората”, се посочва в писмото на еврокомисар Корина Крецу до Бойко Борисов.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.