Евгений Дайнов: Държавата е отвлечена, държат я шайки

“Държавата е отвлечена и трябва да бъде върната на хората. Докато институциите на държавата стоят в ръцете на шайки, това което предстои и единственото, което предстои, е все по-голяма бедност и насилие. Когато една държава е отвлечена, ако не можем да си я върнем обратно, ставаме все по-бедни и потъваме в беззаконие и насилие”. Това коментира политологът Евгений Дайнов пред “Фокус”. Дайнов е категоричен, че именно това е основното, защото ако нямаш държава, която не може да функционира и нищо не може да направи.

Политологът смята, че предстои една зле конструирана предизборна кампания, в която ще се говори за междуличностни скандали, а не за програми за възстановяване на страната. Според Дайнов, всички използват ПР и фокуси, палячовщини, скандали и крясъци.

Ако аз бях на мястото на политиците, щях да се върна към програмните спорове, защото на избирателите много им е омръзнало от тази квартална кръчма, в която се е превърнала българската политика, казва Евгений Дайнов. Той смята, че ако някой иска хората да гласуват, трябва да се върне към нормалния политически тон и спор между програми.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.