Евакуират Съдебната палата в София заради сигнал за бомба

От сградата на Съдебната палата в София продължават да излизат хора повече от половин час след началото на евакуацията, разпоредена заради поредния сигнал за бомба. За заплахата е съобщено около 10 часа при анонимно обаждане на тел. 112. Въпреки че служители и граждани напуснаха Съдебната палата, много от тях остават в района на сградата, в което няма никаква логика, ако се вярва на сигнала, че има взривно устройство, съобщи „Фокус”. Голяма част от хората са се струпали пред самия вход на сградата и са се скрили от дъжда под навеса на Съдебната палата. Металните врати и заграждения на входа на сградата не са затворени и по стълбите хората свободно се качват и слизат. Към момента няма информация кога ще бъде възобновена нормалната работа на Съдебната палата.

За това, че делата в Съдебна палата се отлагат поради сигнал за взривно устройство репортерите научиха от бившия градски прокурор Николай Кокинов, който се появи в съда с адвокат Иво Найденов, като защитници на Чеци, обнинен за убийствто на Яна, съобщи news.bg.

Кокинов отклони всички въпроси, свързани с новата му работа и във видимо добро настроение напусна Съдебната палата.

Адвокат Иво Найденов от своя страна обясни, че лично е поканил Кокинов за свой съдружник в адвокатската си кантора. Адвокатът чувствал бившия прокурор като свой приятел от 15 години и в момента като този било редно да му подаде ръка.

Според Иво Найденов скандалът около Кокинов няма да се отрази зле на имиджа на кантората му.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.