Ева Паунова беше избрана за евродепутат на годината

Ева Паунова от ГЕРБ/ЕНП беше избрана за евродепутат на годината в най-престижния конкурс за принос към работата на Европейския парламент в категорията “Най-добър новодошъл евроепутат”. Наградата, присъдена от списание “Парламент”, беше в най-оспорваната от 18-те категории, като г-жа Паунова се състезаваше с още четирима нейни колеги.
При приемането на наградата, Ева Паунова заяви, че благодаря на партия ГЕРБ, за това, че дава възможност на хора от нейното поколение да развиват и доказват своя потенциал на европейско ниво.

“Наградата за най-добър евродепутат на годината е оценка не само за мен, а и за това, че България може да бъде фактор в Европа, каза Паунова.” Според нея това ще я мотивира още повече да работи, така че след четири години да имаме Европа на младите предприемачи, на дигиталните технологии и силна икономика.

Ева Паунова е единственият български евродепутат с награда в класацията на списание “Парламент” за 2015 година. Наградите се присъждат за десета поредна година, като отличават членовете на ЕП с най-големи постижения в своите сфери. Сред призьорите в миналото издание на класацията през 2014 г., беше Мария Габриел, която беше отличена за постиженията си в областта на равенството на половете и правата на жените.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.