Ерменков: Правителството имаше зависимости от бизнес-кръгове

„Правителството имаше зависимости от кръгове, свързани с банкови системи, медийни изяви, медийни империи. Подчинени, да кажем, на хора с бизнес-интереси (…) имаше не съвсем прозрачна политика на вземане на решения”. Това коментира по bTv депутатът от Коалиция за България Таско Ерменков, който вчера бе един от осемте народни представители, гласували “против” оставката на правителството на Пламен Орешарски.

Ерменков попита реторично дали в последните 25 години е имало правителство, което да е било напълно независимо. След което изтъкна, че кабинетът на Орешарски “в по-голямата си част вършеше добре работата си”.

Ерменков коментира, че социалистите са били наказани от избирателите си на евровота, защото са се опитвали да правят компромиси „в името на една стабилна държава”, но е липсвала прозрачност „кой кога взима решенията”. Освен това често пъти в парламента пък са били взимани спонтанни, а не аргументирани решения.

На въпрос дали БСП ще спазят трите изисквания, които президентът постави вчера пред парламента, депутатът заяви, че депутатите от Коалиция за България са съгласни с актуализацията на бюджета на НЗОК, но не и на държавния; банковият въпрос трябвало да се решава от БНБ; а вариант служебен кабинет, който да се ползва с правомощия на редовния, бил опит на държавния глава да спести на държавата парламент.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.