Ерменков обещава утре на “Позитано” 20 да си кажат истините

“Утре на националния съвет ще си кажем истината. Аз също няма да си премълча някои от нещата, които си мисля”. Това заяви депутатът от Коалиция за България Таско Ерменков. След което веднага “свали топката на тревата” и посочи, че евентуалната оставка на Сергей Станишев е вътрешнопартиен въпрос, от който Ерменков се дистанцира – поне на ниво телевизонна изява – с думите, че е “въпрос на лично възпитание и вкус е да се обсъжда в публичното пространство нещо, което касае вътрешнопартийни въпроси”.

Ерменков бе далеч по-категоричен при защитата на мнението си, че премиерът Орешарски не трябва да подава оставка.

“Надявам се неговите (на Орешарски) нерви да издържат, защото ако той подаде оставка, в държавата ще настъпи хаос”, каза Таско Ерменков. Според него нови избори трябва да се случат тогава, когато правителството вече не е в състояние да изпълнява неотложните задачи. Ерменков не изключи вероятността предсрочни парламентарни избори да има както догодина, така и още през септември 2014-а.

Относно изказването на премиера, че спира проекта “Южен поток”, депутатът от „Коалиция за България” коментира, че най-вероятно става въпрос за недоразумение.

“Южен поток” е необходим за България и трябва да се случи с или без Орешарски. Той в момента полага усилия да се въведе ред в този проект”, заяви Ерменков.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.