Епизод 2: Цветанов вече иска извинение от Станишев

Лидерът на БСП Сергей Станишев трябва да каже къде са докладите с гриф "класифицирана информация", които изчезнаха по негово време. Това каза пред журналисти в Елин Пелин заместник-председателят на ПП ГЕРБ и бивш министър на вътрешните работи, цитиран от “Фокус”.

Попитахте ли лидера на БСП – какво се случи с документите, които бяха с гриф "класифицирана информация", и бяха изнесени преди неговото освобождаване от министерското кресло? Той не обслужва ли и не обгрижва ли организираната престъпност, когато е предоставил тази информация? Защото, след като не е намерена, значи тя е в ръцете на организираната престъпност. Това са доклади и информация, която касае организираната престъпност на България. Нека Станишев каже – къде са тези доклади – настоя Цветанов.

Когато се докаже, че бившият вътрешен министър 2009-а – 2013-а, е разпореждал за незаконно използване на СРС-та, ще се оттегли от политиката, и ще си понесе наказателната отговорност. Когато вече се потвърждава, че това не е вярно и, че неговото твърдение, което е отправил лично към мен, е лъжа, аз искам да призова Станишев да излезе и публично да се извини за това, което каза. Той нямаше смелостта да заяви, че ще се оттегли от политиката – каза Цветан Цветанов.

Главният прокурор е главен прокурор на всички прокурори в държавата. Той носи ли отговорност за прокурора, който е пропуснал да внесе обвинителния акт, или да извърши всички необходими процесуално-следствени действия, за да има резултат от неговата дейност – каза Цветанов.

Аз нося политическата отговорност и заставам пред вас, без да се притеснявам от нищо от това, което съм правил. Винаги съм допринасял да има прозрачност и реален контрол с въвеждането на парламентарната подкомисия – каза Цветанов.

Ако ГЕРБ спечели изборите, и ако премиерът бъде натоварен с мандат, а той ще бъде определен от ПП ГЕРБ за премиер, и ако прецени, че мога да бъда отново министър на вътрешните работи, ще окажа пълно съдействие за реализирането на тези нови нормативни уредби, които са предадени като пакет от законодателни промени от прокуратурата, каза още Цветанов.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.