Епидемията от ебола се разраства, не достигат лекари

Има огромна нужда от здравни работници в четирите засегнати от ебола африкански страни – Либерия, Сиера Леоне, Гвинея и Нигерия. Това съобщи координаторът на ООН в борбата с ебола Дейвид Набаро преди посещението си в държавите, където върлува болестта.

В Либерия, Сиера Леоне, Гвинея и Нигерия вирусът вече уби 1229 души. Най-много са жертвите в Либерия – 466. Там правителството обяви полицейски час от 9 ч. вечерта до 6 ч. сутринта като част от усилията на властите да се справят с разпространението на ебола.

Нигерия обяви пети смъртен случай на пациент, засегнат от ебола. Починалият е бил един от първите, влезли в контакт с либерийския гражданин Патрик Сойър, внесъл ебола от Либерия в Нигерия. Други трима, които са били в контакт с него вече починаха.

Патрик Сойър, чиновник в либерийското министерство на финансите, пристигна в Нигерия на 25 юли и припадна на летището. Приет беше с ебола в болница в Лагос и почина пет дни по-късно.

Тестовете на двамата души, пристигнали във Виена от Нигерия и приети в болница със съмнения за ебола, са отрицателни, предаде Франс прес.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.