ЕНП обеща на Бойко Борисов подкрепа и занапред

За Европейската народна партия Бойко Борисов остава най-подходящия премиер за България и той ще може да разчита на пълната й подкрепа занапред. Това заяви заместник-председателят на групата на ЕНП в Европарламента Манфред Вебер, предаде БНР.

Актът на подаване на оставка е силен сигнал, че един лидер от политическото семейство на ЕНП не приема никакви форми на насилие върху гражданите, каза Манфред Вебер. Той подчерта, че от 2009 до днес кабинетът „Борисов” е направил редица важни реформи. Успял е да запази финансовата стабилност по време на най-тежката финансова и икономическа криза.

Манфред Вебер: "Нивото на усвояване на еврофондовете сега е много по-високо. България наистина използва европейските средства по един добър и правилен начин. Българските интереси бяха много добре защитени и в преговорите за следващия бюджет и страната ще получи повече пари. Освен това днес тя изглежда много по-добре погледната отвън."

След като от сутринта двамата големи в ЕНП Вилфрид Мартенс и Жозеф Дол упорито мълчат по темата, германският евродепутат категорично заяви, че ГЕРБ и Бойко Борисов продължават да се ползват с пълното доверие и подкрепа на партията.

Манфред Вебер: "Борисов е силен лидер. За нас той е най-подходящият човек, който може да води България. По време на предстоящата предизборна капания ще му окажем много силна подкрепа."

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.