Емил Кошлуков става изпълнителен директор на ТV7

Новият изпълнителен директор на TV7 е Емил Кошлуков. Той ще споделя поста с Кирил Благоев. В съобщение на сайта на ТV7 се казва, че решението е взето от съвета на „Краун Медиа” ЕАД – едноличният собственик на TV7 и BBT. „Двамата изпълнителни директори, както и София Щерева, ще са и членове на Съвета на директорите на „ТВ7 ЕАД” и „ББТ ЕАД”. Тримата са професионалисти с доказан опит в сферата на медиите”, посочва телевизията.

Доскорошните изпълнителни директори Александър Фогел и Десислава Тошева, в качеството си на членове на СД на „Краун Медиа ЕАД”, ще работят за стратегическото планиране и развитието на нови концепции за групата на телевизионните канали TV7, NEWS7 и SUPER7.

Промяната в управлението идва, след като в началото на юли бе поискана несъстоятелностлност на „Балкан българска телевизия” – търговското дружество, собственик на канала News 7, припомня “Кросс”. Това е „Интерактив медиа сървисиз” (Interactive Media Services – IMS). Преди този иск ТV7 и News7 сами поискаха да бъдат обявени в несъстоятелност. В молбата си каналите казват, че са „налице непогасени задължения на дружеството, за погасяването на които не достигат средства от реализация на имуществото”, както и че наред със спирането на плащанията са налице и огромни загуби, които дружеството отчита.

Преди телевизиите и „Интерактив медиа сървисиз” да поискат несъстоятелност, молба за същото подаде „Ноу фрейм медиа България” – компания, която е собственост на лидера на „ББЦ” Николай Бареков. След иска бе назначен временен синдик, който да управлява медийната организация.

Емил Кошлуков също бе член на борда на директорите на „Ноу фрейм медиа България”.

Свързани публикации

2 Comments

  1. Само Бареков можеше и направи от тази телевизия стойностен продукт.

Leave a Reply

Your email address will not be published.