Емил Иванов от ДПС отново поема София-област

Депутатът от ДПС Емил Иванов най-вероятно ще стане областен управител на София-област, съобщиха пред komentator.bg депутати от ДПС и от "Позитано" 20. Договорките за разпределението на постовете на губернаторите са ставали в сряда.  Уговорката е била Емил Иванов да стане областен управител или на София-град или на София-област.  Иванов вече беше областен управител на София-област по време на тройната коалиция(2005-2009 г.). Преди това той бе кмет на Своге два мандата и стана известен с продажбата на общински гори. Иванов спечели 555 гласа в община Своге, а малко над 3 000 са в цялата Софийска област. За втори път, обаче вота от Турция, оказват влияние върху резултатите от изборите.

Срещу него, както и срещу бившите военни министри от НДСВ Николай Свинаров и Веселин Близнаков се водеше прокурорска проверка заради сделката за летището в Божурище. Тя бе с италианската фирма "Индустриален парк София" и експертизата показа щета от 37 милиона лева за държавния бюджет.

Черен списък на фирмите, организациите и личностите, унищожаващи българската природа срещу името Емил Иванов пише – „контактно лице на скандалния незаконен строеж “Златна перла””

В  politicsbgstyle.blogspot.com, от 11. 01. 2006 г., под надслов Героите на прехода, е записано: „Областният управител на Софийска област и бивш кмет на Своге Емил Иванов е осъден на 2 години и шест месеца затвор за побой през март 1990 г. Присъдата му е издадена за нанасяне на средна телесна повреда от Свогенския районен съд. Настоящият губернатор пребил на 26 август 1989 г. Георги Атанасов, който по това време е бил управител на Клуба на културните дейци в Своге. На пострадалия е нанесена “средна телесна повреда, изразяваща разстройство на здравето, неопасно за живота”. Шест месеца по-късно жертвата умира.

"Бях млад, правех грешки", коментира по този повод Иванов.

06.06.2013г.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.