Елизабет ІІ „измъркала” от щастие след референдума в Шотландия

Британската кралица „измъркала” от щастие, когато разбрала, че кралството й остава цяло след референдума за независимост на Шотландия. Това са думи на британския премиер Дейвид Камерън, според агенция Ройтерс. Журналисти дочуха негов разговор с бившия кмет на Ню Йорк Майкъл Блумбърг, съобщи bTv.

Премиерът Дейвид Камерън беше в Ню Йорк за участие в сесията на Общото събрание на ООН. Там телевизионните екипи го засекли да изрича това закачливо определение. Разговорът бил неофициален, но все пак никак не е зарадвал кралицата, защото достигна до обществеността.

Камерън се оплакал пред Блумбърг, че разликата между гласовете „за” и „против” независимостта на Шотландия до последно е била много малка. И в средата на кампанията преди референдума на британския премиер му идвало да намери „проклетите анкетьори от социологическите агенции” и да ги даде на съд заради язвата и притесненията, които му докарали.

В крайна сметка шотландците гласуваха 55 на 45% в полза на оставането в Обединеното кралство. От кабинета на Дейвид Камерън, както и от Бъкингамския дворец заявиха, че няма да коментират случая.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.