Елена Кутева: Убиват “Филип Кутев”

Нешка Робева за "Филип Кутев": Те имат съкровищница, която безсрамно ограбиха!

Убиват единствения Национален фолклорен ансамбъл „Филип Кутев”. Това твърди пред Фрог нюз дъщерята на основателя му Елена Кутева. Тя е категорична, че спрямо светинята, съхранила българските традиции, се упражнява невиждан геноцид от страна на Министерство на културата, което докарва ансамбъла до просешка тояга.
Елена Кутева казва, че са наложени нови методики за управление, които водят до реален фалит. Артистите, които са около 80 души, нямат своя сцена, на която да пеят и да играят пред публика. Налага им се да наемат зали, да плащат за озвучаване, за организатори, за поддръжка на костюми и т.н. За да могат да съществуват, вече вадят от собствения си джоб пари. Заради невъзможността да свързват двата края, вместо да им подадат ръка, от Министерство на културата започнали да налагат санкции. От една страна непрекъснато намалявали финансирането на института.

От Нова година изпълнителите вече са оставени без заплати. Отделно от това, на Елена Кутева е наложено дисциплинарно наказание-предупреждение за уволнение. “Нямаме пари дари за консумативи, спрени са ни телефоните, изолирани сме от света. Танцьорите ни са с по 420 лв. заплата. Взимат по-малко и от чистачка. А говорим за творци на най-високо ниво. Когато вляза в залата, вече не знам какво да им кажа. Всички ме гледат с надежда, че разумът ще надделее и отново ще имаме възможност да бъдем себе си. Не мога да преживея подобно унижение”, казва  Елена Кутева. Тя допуска, че може да става дума за умишлено унищожаване на ансамбъла, за сметка на друг, който не може по никакъв начин да се мери с нивото на „Филип Кутев”. Тази година трябва да честваме 65 години от създаването си. Вероятно ще отбележим смъртта на едно велико българско творение, смята Кутева.

https://frognews.bg/news_106271/Samo-vav-Frog-Ubivat-svetiniata-Filip-Kutev/

Свързани публикации

13 Comments

 1. ЕГАТИ НАХАЛНАТА НИКАКВИЦА. КОЙ УБИВА АНСАМБЪЛА НА ФИЛИП КУТЕВ?? АМИ ЧЕ САМАТА ДЪЩЕРЯ НА ФИЛИП КУТЕВ ОНАЯ НИКАКВИЦА ПА И ПРОФЕСОР СЕ ПИШЕ ШАНТАВАТА НИКАКВИЦА ЕЛЕНА КУТЕВА. ТОВА Е УБИЕЦЪТ. ДА СЕ ПОМНИ И ДА СЕ ЗНАЕ. ШАНТАВА НИКАКВИЦА. ВСИЧКО УНИЩОЖИ, И СТИЛ И НАЧИН НА ПЕЕНЕ, ВСИЧКО. А ЗА МОРАЛА ДА НЕ ГОВОРИМ. В ПИСМОТО НА РОДОПЧАНКАТА МАРЯНА ПАВЛОВА ВСДИЧКО Е КАЗАНО. АМА ЗАЩО МИНИСТЪРА МЪЛЧИ И НЕ ОБЕЛВА НИТО ДУМА, Е ТОВА Е МЪРСОТИЯТА. ШАНТАВА И ЗАГУБЕНА ДЪРЖАВА.

 2. Кой го убива ма, Филип Кутев? Егате наглата нещастна некадърница. Ти го убиваш. Съсипа го окончателно прекрасния ансамбъл. Беше за чудо и приказ. Ехее, ония години. А сега какво? Турска фъшкия. Унищожителка на бащиното творчество. Убиецът вика, дръжте убиеца. Леле, какво гадост. на това му се вика – Елена Кутева.

 3. Тази жена още ли я държат за директор? Нещастница.

 4. Тази т. нар. директорка Кутева е в основата на всички злини, нанесени на ансамбъл Филип Кутев. Има ли министерство на културата в тая шибана държава?

 5. Точно така, убийцата вика “дръжте убиеца”. Как не я е срам тая ми ти некадърница Елена Кутева. Професор ми била. Професор по унищожение на бащиния ансамбъл. Срам и позор.

 6. УБИЙЦАТА СТЕ ВИЕ, ГОСПОЖО ДИРЕКТОР КУТЕВА! ПРИ ТОВА, КАКТО ИЗГЛЕДА ПО ВСИЧКО ВИЕ СЕ ЯВЯВАТЕ ОТЦЕУБИЦА!

  • Беееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееее-еееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееее-еееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееее-еееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееее-еееееееееееееееее

 7. Вън Елена Кутева от ансамбъл Филип Кутев!

 8. А тая, нищожна и гнусна тъпунгерка Елена Кутева, дето почерни святото дело на баща си, да вземе и да се гръмне.

 9. Вярно е че убиват ансамбъла “Филип Кутев”. Вече години наред. И убиецът е не някой друг, а самата дъщеря на композитора.
  Да я назовем – Елена Кутева. Отцеубицата.

 10. Вежди Рашидов, Христо Мутафчиев, Нешка Робева …. войнстващи простаци – мултаци, безмозъчни тъпаци, баби-Яги – пишман-комуняги.
  Единия – Господ – комай го “спаси”, втория – май ще прости, а Грешка Злобева – в Господ не вярва (комунист-атеист).
  Тези иначе дребни душици със зли езици – много завиждат, свои протежета и бизнес ‘сподвижват”, за което трябва да хулят, злословят и неистово Филип Кутев да оплюват, че да могат с наглост да “добруват”!
  Нешка пък “ДО КОКЪЛ ЩЕ ИЗСТЪРГВА Филип Кутев , за да може и тя кокъла да хване и се нахрантути!!!

  • Не знам кой си, но считам, че е редно да знаеш, че този който убива “Филип Кутев” е не някой друг, а дългогодишната некадърна директорка на ансамбъла Елена Кутева, собствената дъщеря на Филип Кутев. Такива ми ти работи, Драганчо.

Leave a Reply

Your email address will not be published.