Ексшеф на КТБ обвини Вл. Горанов, че действа в интерес на ДПС

Хора около Делян Пеевски и ДПС ще придобият КТБ на нищожна цена – това обясни бившият изпълнителен директор на фалиралата банка Илиан Зафиров в предаването „Тази сутрин” по bTV. По думите му, най-големият кредитор на банката е фирма на Делян Пеевски, а финансовият министър Владислав Горанов действа в активно взаимодействие с ДПС, така че нещата били ясни.

„Целта е активите на банката да бъдат реприватизирани. В единия вариант се минава през национализация на КТБ – тя ще бъде купена от Българската банка за развитие, след което ще бъде продадена на когото трябва и за колкото трябва”, продължи Зафиров и уточни, че това са депутатът от ДПС Делян Пеевски и хора от кръговете около ДПС.

Илиан Зафиров изрази несъгласие с многократните твърдения на Пеевски и на представители на ДПС, че нямат общо със сценарий за фалита на КТБ. Според Зафиров има достатъчно факти, които замесват името на Делян Пеевски.

Бившият шеф на КТБ каза още, че заедно с останалите бивши изпълнителни директори на КТБ действат „малко или много синхронизирано” с Цветан Василев, за да ограничат щетите от аферата „КТБ”.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.