Експерт твърди, че “Ислямска държава” има и българско оръжие

„Ислямска държава” воюва с българско оръжие. Това недоказано до момента твърдение бе казано на глас за пореден път от Славчо Велков, в коментар за присъствието на чужди граждани при инцидента в Анево, където се взриви граната на ръчен гранатомет.

Велков твърди, че точно с оръжието, което е било изпробвано на полигона в Анево, се водят войните в Близкия Изток. Той смята, че български фирми изнасят боеприпаси от близкото минало в тази посока. „Не е тайна, че изнасяме оръжие за този регион и по косвен или по пряк път то попада в „Ислямска държава”, заяви Велков.

Експертът по национална сигурност настоя, присъствието на чужд гражданин да бъде разследвано, за да се разбере в какво качество е бил там – дали като представител на партньорска фирма или като специалист по боеприпасите, вкл. да се уточни защо е имало и преводач.

Според Велков липсата на достатъчно контрол е причина за трагичните инциденти. Експертът попита защо приходите от търговията с оръжие не отиват в хазната на държавата, а минават през частни фирми.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.