Експерименталното лекарство срещу “Ебола” май действа

Има подобрение в състоянието на тримата африкански медици, болни от ебола, които получават експериментално лекарство срещу смъртоносния вирус. Новината съобщи либерийският министър на информацията, цитиран от Ройтерс. Както е известно на 12 август президентът на САЩ Барак Обама се разпореди американските власти да предадат на тежко засегнатата от ебола Либерия известно количество от експерименталното лекарство Зимап, за което се предполага, че спира развитието на вируса.

Зимап беше използвано върху двама американци, заразили се с ебола. Състоянието на двамата се подобрило, което накара Либерия да поиска медикамента.

Генералният директор на Световната здравна организация (СЗО) Маргарет Чан също разреши доставянето на дози отексперименталното лекарство на Либерия.

Министърът на информацията на Либерия съобщи също така, че избягалите от карантинен център 17 болни са открити и настанени в друга клиника.

Болестта ебола е отнела живота на 84 души през последните три дни, съобщи Световната здравна организация. Броят на починалите от началото на епидемията е 1229 души. Общият брой на регистрираните случаи достигна 2240.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.