Ексминистър предлага на Вежди да внесе сигнал и срещу Борисов

Бившият министър на отбраната Николай Цонев, който в момента оглавява „Движение за справедливост –РПГ”, предлага на Вежди Рашидов да внесе в прокуратурата и сигнал срещу Бойко Борисов за източването на КТБ.

Цонев, който по времето на Борисов бе арестуван по унизителен начин, а впоследствие – оправдан, припомня развитието на аферата КТБ и как час преди управителят на БНБ да огласи данни за милиони, изнесени в чували, Вежди Рашидов вече бе внесъл в прокуратурата сигнал срещу банкера Цветан Василев с подобни твърдения. Сега Цонев предлага на Рашидов смяна на предполагаемия извършител, тъй като
в хода на разследването, прокуратурата отхвърли това твърдение, но пък обяви, че първата липсваща от КТБ сума от 150 милиона лева е установена през периода между Коледа и Нова година 2011 година.

„Сега Бойко Борисов настоява за оставки и арести на отговорниците за източването на банката. Тук мнението ми напълно съвпада с неговото. Аз също призовавам за оставка и арести на виновниците и предлагам да се започне с човека, който оглавяваше правителството през 2011г.”, допълва Цонев. Според него, ако наистина бившият министър на културата е загрижен за опазването на интереса на обикновените клиенти на КТБ, то нека той да подаде още един сигнал, този път конкретно срещу ПП ГЕРБ.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.