Екипажи от ВМС и ВВС помагат за издирването на бедстващи в Бургаско

В Бургаска област в издирването и спасяването на хора участват екипажи от Военновъздушните и Военноморските сили, съобщи на пресконференция в крайморския град министърът на вътрешните работи Йордан Бакалов. Той е тук заедно с главния секретар на МВР Светослав Лазаров.

Министър Бакалов съобщи имената на двете жертви на пороите в Бургас. Водната стихия е отнела живота на 69-годишната Недялка Русева, която е намерена в лека кола в местността “Отманли”. След 6 часа издирване в същата местност е намерен трупът и на Камелия Желязкова, на 21 години. И двете жени са от Бургас.

В засегнатите от пороите райони два хеликоптера продължават да издирват хора в беда, допълни министър Бакалов. Върху единия има монтирани термокамери, които са помогнали при откриването на една от жертвите. Спасени са двама души в Китен, намерени на покрива на селскостопанска постройка. Районът е бил наводнен от река Велека.

Както вече съобщихме, наводнени са доста къщи в два от бургаските квартали – “Победа” и “Акациите”. Кметът Димитър Николов потвърди, че снощи от квартал “Победа” са били евакуирани 15 души и отведени в Център за временно настаняване. Градоначалникът допълни, че заради трагичните инциденти се отменя предвидения концерта в чест на Деня на съединението.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.