Екатерина Михайлова: Изборите изискват работещ Конституционен съд

Много е важно парламентът да избере конституционен съдия, заяви в парламента депутатът от Синята коалиция Екатерина Михайлова, цитирана от Дарик. Тя прогнозира, че нито една политическа сила не би искала да направи правителство. Според нея вярното решение било експертен кабинет от всички парламентарни партии, но това вече е невъзможно.

"Аз мисля, че няма кой да каже, че ще прави правителство. Това беше възможно програмно правителство, което беше нашата позиция при съгласие на всички, на всички политически сили. Ако няма такова съгласие, да си играем тук на политическа архитектура и някакви измислени неща, най-малко от нас го очаквайте. Ние следваме вота на избирателя. Много е важно парламентът да избере конституционен съдия. Изключително важно с оглед на това, че предстоят избори. Едно от най-важните неща. Трябва да има къде да се обжалват изборите", коментира Михайлова.

Тя допълни, че президентът ще насрочи изборите и отказа да коментира прогнозата на ДПС, че те ще бъдат на 28 април. "ДПС не определят изборите, колкото и да са велики", допълни Михайлова.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.