Ек. Захариева: Всички кадри все са били на някого, връщаме експертите

Вицепремиерът по икономическата политика Екатерина Захариева защити в студиото на Нова ТВ връщането на Ваньо Танов и други лица от управлението на ГЕРБ на ръководни постове в държавната администрация.

„Не мисля, че има нещо притеснително във връщането на предишни кадри. Кадрите от системата все са били на някого. Това са експерти от години наред в системата. Те винаги са работили някъде”, коментира Екатерина Захариева. Вицепремиерът изрази надежда връщането на Ваньо Танов начело на агенция “Митници” да не предизвика улични протести – нещо, което прогнозират редица наблюдатели и за което предупредиха представители на различни политически сили. Захариева се аргументира с това, че нещата, които е чувала за работата на Ваньо Танов и настоящата ситуация са показателни.

,„Ние сме кабинет, назначен от президента заради качествата на всеки един от нас и най-вече заради това, че сме специалисти, които можем да влезем още от първия ден в съответните ведомства, министерства и агенции и да започнем да работим така сякаш никога не сме си тръгвали”, изтъкна Екатерина Захариева.

На въпрос дали ще се увеличи цената на електроенергията и ще има ли режим на тока, Захариева обясни, че това, което чува от страна на ДКЕВР е, че няма как да няма увеличение на цената на тока, но тя не може да каже какво увеличение на тока трябва да има или ще има, защото това е работа на регулатора.

“Моето притеснение е, че ако останат нещата по същия начин, състоянието на мрежата е такова, че не се знае докога ще издържи. В момента НЕК търпи месечни загуби от 50 милиона лева. Няма кой да ги покрие, в един момент тези пари ще дойдат от нашия джоб”, каза вицепремиерът по икономическата политика. По думите на Екатерина Захариева, режим на тока ще има още тази зима, ако остане сегашното състояние заради невъзможност за поддържане на мрежата.

„Ще направим всичко възможно това да не се случи. Ще дадем нашата идея как да работи един такъв професионален регулатор”, подчерта служебният министър.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.