Ек. Захариева: Ще има вето на промените в закона за военното разузнаване

Президентът Росен Плевнелиев ще наложи вето на промените в Закона за военното разузнаване. Това съобщи пред bTV началникът на кабинета на държавния глава Екатерина Захариева. Същото прогнозира и премиерът Борисов в края на миналата седмица, когато началникът на служба “Военно разузнаване” Йордан Бакалов подаде оставка, заради изискването в закона шефът на тази служба да е кадрови военен на действителна военна служба и с поне 10 години стаж в тази област.

Днес Екатерина Захариева изтъкна, че ветото няма да бъде наложено заради конкретна личност, а заради стесняването на кръга от хора, които биха могли да заемат длъжността директор на служба „Военна информация”.

„Неизвестно защо заместник-директор може да бъде цивилно лице, а директорът не може, никаква логика няма в това. По-скоро заместник-директорите би трябвало да са много по-профилирани. Досега е могло да бъде цивилно лице и службата е вървяла нелошо”, изтъкна Захариева.

Както вече съобщихме, министърът на отбраната Николай Ненчев не прие оставката на Йордан Бакалов и оповести, че ще изчака евентуално вето върху промените в закона, които влизат в сила от 1 ноември.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.