Ек. Захариева обеща да няма мъртви души в избирателните списъци

“Мъртвите души” ще бъдат извадени от списъците, увери вицепремиерът Екатерина Захариева в сутрешния блок на bTv. Тя изтъкна, че отново ще бъде направен изборен борд и всичко необходимо за нормалното и честно протичане на вота на 5 октомври. В същото време Захариева изтъкна, че изборите се организират от ЦИК и изрази надежда правоохранителните органи, МВР, ДАНС, прокуратурата да следят и наблюдават за извършени престъпления по изборните права и законодателство.

Основен приоритет на този служебен кабинет и то в моя ресор, е максимално бързо да опитаме да възстановим плащанията по двете оперативни програми “Околна среда” и “Регионално развитие”, посочи Екатерина Захариева. Тя увери, че ще се търсят резерви в държавния бюджет, за да се възстановят плащанията към строителите и призна, че вече сме загубили около 150 млн. сме загубили по ОП “Регионално развитие”.

Захариева бе категорична, че служебният кабинет няма амбицията да прави ревизия, но ще направи проверка за състоянието на хазната.

“Няма как да не кажем истината за състоянието на бюджета. Знаете желанието на президента, което е провокирано от нужда. Трябва да подготвим проект финансовият министър да подготви закон за изменение и допълнение за Закона за бюджета през тази година”, каза Захариева.

Служебният вицепремиер съобщи, че от медиите се е информирала за издаденото разрешение за строителство на “Южен поток” от Десислава Терзиева и веднага е разпоредила проверка.

“Ние никога не сме били против “Южен поток”, той е необходим за България. От друга страна това трябва да стане по европейските правила и можем да гарантираме, че ще окажем пълно съдействие на ЕК, за да се разбере нарушено ли е общностното право”, заяви вицепремиерът Екатерина Захариева.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.