Един от водачите на протестите във Варна призовава хората да излязат отново

“Нека българският народ най-после да се събудим и преценим, че този 25-годишен криминален преход е на лъжата. България се превърна в една държава на мафията – пълна с корупция, тъмнина и тиня”. Това заяви Иван Петров, организатор на февруарските протести във Варна през 2013 година. Той отправи апел утре всички варненци отново да излязат на улицата, предаде кореспондентът на БГНЕС от морската столица.

Всички партии, които бяха подразделение на БКП, се гласят отново да влязат в парламента, смята Петров. Мъжът не е съгласен да продължи да живее, чувствайки се ограбен.

Мисля, че варненци ще покажем, че Варна е революционен град. Вярвам, че не само във Варна, но и хората в цяла България няма да вървят като заблудени, а ще отворят духовните си очи и ще видят, че е дошло време да се обединим и кажем: “Лъжата свърши”, заяви Петров.

На 14 февруари тази година неформалният лидер на протеста срещу монополите във Варна Иван Петров бе наръган с нож в гърба минути след края на поредното протестно шествие. Тогава Петров оцени нападението като опит за убийство, а не за сплашване. Няколко дни по-рано бившият футболист на “Спартак” – Варна бе напръскан със спрей в очите. Тогава полицията задържа нападателя, който беше осъден на 5 денонощия арест.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.