E-vestnik временно няма да пуска коментари под статиите

В редакционен коментар колегите от e-vestnik информират, че ще премахнат коментарите под статиите и няма да пускат нови, докато решат как да процедират след неотдавнашното решение на Европейския съд по правата на човека. Както е известно, съдът в Страсбург прие решение, което е общовалидно за съдебната практика в ЕС – издателите на онлайн изданията ще носят отговорност за всичко написано от анонимни читатели във форумите под статиите. Тоест – всяко издание може да бъде осъдено от засегнат – независимо дали от клевета, обида или някакво позорящо обстоятелство.

“Това поставя издателите в трудно положение. Те са изправени пред необходимостта да имат постоянен контрол върху онова, което пишат читателите под статиите”, се изтъква в редакционния коментар на e-vestnik. Това вероятно няма да е единственото он-лайн издание, което ще постъпи така или ще си даде време за обмисляне на ситуацията.

“Извиняваме се на оригиналните и толерантни коментатори, които не обиждаха и не нападаха грубо нито нас, нито други читатели. Читатели ще могат да коментират във Фейсбук страницата на e-vestnik, където анонимни коментатори трудно успяват”, завършва редакционния коментар на изданието.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.