Светлана Джамджиева и Огнян Донев създават сайт и списание

Ексглавната редакторка на “Труд” Светлана Джамджиева и бившият собственик на медията и шеф на “Софарма” Огнян Донев официално обявиха днес, че създават две нови медии, които ще стартират през март. Става дума за информационно-аналитичен сайт и месечно политическо списание. Светлана Джамджиева ще бъде главен редактор и на двете медии, които ще носят едно и също име, а Огнян Донев ще е техен издател.

„Това ще са медии за хора, които искат да правят нормална, истинска журналистика. Той ще е отворен – и за колеги, които се чувстват цензурирани в собствените си медии, и за читатели, които търсят нещо различно”, коментира Джамджиева пред OFFNews. И допълва, че сред журналистите, които е привлякла в екипа си, са бившият кореспондент на “Труд” в Брюксел Веселин Желев, публицистът Иван Бедров и бившият заместник главен редактор на “Труд” Мила Аврамова.

„Вярвам, че в България има място за интелигентна журналистика. Заложих на хора, с които съм работил, и мисля, че това ще е един успешен проект”, коментира пред OFFNews и издателят Огнян Донев.

Успех на начинанието от екипа на komentator.bg

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.