Джамбазки: Задължителното гласуване е временна мярка

“Купуването на гласове ще се обезсмисли, ако има задължително гласуване”, заяви пред Нова тв евродепутатът от ББЦ Ангел Джамбазки. Той подчерта, че задължителното гласуване, дори и да се приеме, ще е само временна мярка за решаване на проблемите с избирателната активност и купуването на гласове. Около мнението, че задължителното гласуване е временна мярка се обединиха и Асен Генов от “Протестна мрежа” и Дончо Дудев, протестиращ от февруарските протести. Според рапъра Мишо Шамара пък то не трябва да бъде въведено и темата е “само една дъвка в медиите в момента”.
Според Асен Генов, на държавата й трябва стабилно управление с ясно съгласие за реформи, което да започне да работи за народа. По думите му е хубаво да има колкото се може по-широко управление и ДПС задължително да не е в него.
Това правителство трябва да си ходи бързо, защото работи против интересите на България, а в услуга на чужди корпоративни интереси, допълни Асен Генов.
Според него има пазарлък между ДПС и БСП за предоговаряне на формулата на управление.

“И малките деца знаят, че политиката в България в момента се държи от трима души – Цветан Василев, Бойко Борисов и Делян Пеевски, които до преди и половина години бяха заедно и грабеха държавата. След това, като видяха големите протести, се изпокараха и в момента всеки дърпа към себе си. Сега те отново искат да хванат властта”, изложи своята гледна точка Мишо Шамара. По думите му, няма да остане никакъв шанс за България, ако Сергей Станишев излезе от управлението на БСП или Пламен Орешарски падне от власт.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.