Джамбазки: България трябва да поиска еврокомисар по енергетика или земеделие

Новият еврокомисар за България трябва да бъде определен след разговори от онези политически сили, които хората излъчиха на изборите за Европейски парламент. Това каза зам.-председателят на ВМРО Ангел Джамбазки в предаването “Пряка демокрация” по ТВ7. Ако тръгне да го налага левицата, тези, които управляват в момента, би било скандал, добави още той.  По-важният въпрос, според Джамбазки, не е този – кой да бъде човекът, който да заеме поста, а какъв да бъде ресорът? “Досега сме имали ресори аварии и други, които не носеха нищо на България. Според нас, ресорът на бъдещият ни еврокомисар трябва да бъде земеделие или енергетика, или нещо, което но някакъв начин е свързано с това да се подобри животът на българите”, каза Джамбазки.

Трябва да има нови избори за национален парламент, добави още евродепутатът. По думите на Джамбазки, след 25 май стана ясно, че сегашното правителство има силна липса на легитимност и затова трябва да има нови избори, които да дадат легитимност на едно ново управление с ясни задачи – доходи, здравеопазване и образование.

Ако не се случи този вот ни очаква една безкрайна агония, добави още Джамбазки. Според него БСП няма интерес да продължат да управляват, защото прегръдката на ДПС ще стане още по-силна и ще ги умъртви.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.