Дянков настойчиво иска оставката на Станишев

Лидерът на БСП Сергей Станишев трябва да си подаде оставката заради изхода от националния референдум за ядрената енергетика. Това коментира пред журналисти вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков. Според него парите, които са били изхарчени за организирането на референдума, са отишли напразно. Финансовият министър допълни, че не са само парите за организацията на референдума, тъй като всяко училище (в повечето от училищата има избирателни секции) плаща от собствения си делегиран бюджет топлината за изборния ден.

Така че – общо 20-25 млн. лева за този референдум с предизвестен край, обобщи Дянков и додаде: Затова смятам, че от утре Станишев трябва да си подаде оставката.

Преди два дни във Варна вицепремиерът и финансов министър каза практически същото:

„Ако референдумът се окаже неуспешен, би трябвало Сергей Станишев да стане бивш председател на БСП. Референдумът е едно много хубаво нещо за демократични страни като България и е срамота, ако първият ни референдум от близо 40 години насам е направен вътре в БСП, за да се чистят сметките и да се показват кой е по-голям мъж. Така че при неуспех на референдума, в понеделник очаквам Станишев да си подаде оставката".

Във Варна Дянков поясни, че според него, неуспех означава, ако 4,2 млн. българи не излязат да гласуват. „Би трябвало в понеделник Станишев да дойде и да каже: „Сгреших, изхарчихме много грешни пари", каза още Симеон Дянков.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.