На АМ “Тракия” две верижни катастрофи с 21 коли взеха две жертви

Две тежки верижни катастрофи станаха около 6.30 часа тази сутрин на автомагистрала “Тракия” край Пловдив – с рекорден брой участвали автомобили. Единият инцидент се е случил в посока Бургас, а другият – в посока София, в района на 135-ти километър, близо до пътен възел Войдиново, съобщи „Фокус”.
Осем автомобила, които са пътували към Бургас, са се ударили един след друг. От другата страна, в посока София, е станала катастрофа между 13 автомобила. Двама души са загинали, а 11 са ранени. На място са изпратени екипи на Спешна помощ и служители от секторите “Пътна полиция” и “Престъпления по пътищата”.
Инспектор Радослав Начев, началник на КАТ- Пловдив обясни пред “Фокус”, че в района на инцидентите сутринта е имало гъста мъгла. По думите му пострадалите са без опасност за живота.
Осем от тях са хоспитализирани в Спешна помощ-Пловдив. „Това са пострадалите с по-големи наранявания. Има други, които са прегледани на място и са закарани с частни коли на хирургичния блок до пловдивски болници. Медицинските екипи, които са обслужили двете тежки верижни катастрофи в 6.20 часа тази сутринта са четири. Петият екип е все още на мястото. Той изчаква да се освободят починалите”, казаха още от дежурния център.
От полицията уточняват, че до приключване на огледите на двете местопроизшествия е затруднено движението и в двете посоки на автомагистралата. Пътят към Бургас е проходим, докато в района на Стара Загора автомобилите, пътуващи към София, се отклоняват по стария път за Пловдив.
В района на 137-ми км служители от РУП-Раковски спират трафика и го насочват през околовръстния път. Призовават се водачите да се движат с ограничена скорост и с повишено внимание.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.