Двама загинаха, стотици хиляди без ток заради урагана във Вашингтон

Две са жертвите на ураганния вятър в Сиатъл, в северозападния щат Вашингтон, а четирима са ранените. От полицията информираха, че едната жертва е мъж, загинал, след като дърво се е стоварило върху колата му. На задната седалка е пътувало 3-годишно момиченце, което за щастие не е пострадало. Другата жертва на стихията е 10-годишно момиче, което е било ударено от паднал клон.

Бурята остави и 375 хил. души в региона без ток, след като прекъсна електропроводи в региона, повали стотици дървета, а десетки автомобили бяха смачкани от рухналите под напора на вятъра клони и стволове. Скоростта на вятъра достигна 128 км в час, заради бедствието бе спряно и движението по висящия мост над Худ-Канал.

В съседния щат Орегон ураганът събори постройки, а туристите панически избягаха от плажовете. В канадската провинция Британска Колумбия, която също граничи с щата Вашингтон, без електричество останаха още 200 хил. Домакинства. Най-силно бурята удари южната част на провинцията, в това число и най-големия град в региона Ванкувър. Там също са повалени стотици дървета, има скъсани електропроводи, нанесени са щети на десетки автомобили и къщи.

Заради урагана, в провинцията са спрени фериботните връзки. Проливните дъждове в Британска Колумбия продължиха и в неделя.

washington

 

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.