Двама миньори са загинали в „Ораново”, други двама са под земята

Срутване на кална маса погреба в рудник „Ораново" двама миньори. Все още под земята в неясно състояние остават други двама техни колеги – Иван Лазаров и Николай Михайлов. Загиналите са Асен Стойнев от село Полето и Христо Младенов от село Полена, съобщи Дарик.

По-рано през деня се появи информация, че е открит мъртъв и трети миньор – Николай Михайлов, след като управителят на рудника Валери Манов позвъни на съпругата на Михайлов и й изказа своите съболезнования. По-късно тази информация бе опровергана от министъра на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев и социалния министър Хасан Адемов, които дойдоха в мина „Ораново". Те подчертаха, че са открити телата само на двама от миньорите.

 В болница е откаран 29-годишен мъж, който е участвал в спасителната акция  на своите колеги, но му прилошало. Той е настанен без опасност за живота в болницата в Благоевград, съобщи Дарик.

Спасителни екипи продължават издирването на затрупаните.

Четиримата миньори са били в забоя при свличането на голямото количество кална маса. Двама от тях успели да излязат от калната маса, но останали в галерията.

Все още няма официална информация относно инцидента от ръководството на мината, която бе приватизирана преди години. Около 100 човека, роднина на миньорите, са се събрали пред мина „Ораново” с надежда да получат някаква информация за своите близки.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.