Двама министри бяха днес в Мизия, утре – още един

Вицепремиерът и министър на труда и социалната политика Йордан Христосков и министърът на вътрешните работи Йордан Бакалов посетиха Мизия и Бяла Слатина. Те се запознаха на място с действията на пожарникари и спасители, осигурената охрана от сили на полиция и жандармерия, условията за настаняване и обезпечаването с храна, вода и медицинска помощ на местните хора.
Утре на посещение в Мизия ще бъде и министърът на здравеопазването.
Продължават работата по отводняването на града. За последното денонощие са почистени пътищата и е осигурен достъп до четирите квартала на града, където са отводнени 47 къщи и 5 жилищни блока. Служители на 11 регионални дирекции работят на терен.
На този етап екипите тук действат добре, организирано, коментира министър Бакалов. За следващите дни министърът е разпоредил на директора на ОДМВР-Враца полицейски постове да наблюдават нивото на язовирите в района, за да бъдат спокойни гражданите.
Вицепремиерът и министър на труда и социалната политика Йордан Христосков предостави конкретна информация за броя на подадените молби за спешна помощ и ритъма на изплащането им. Вицепремиерът уточни, че ще бъдат предприети всички мерки за възстановяването на двете училища на територията на града, така че новата учебна година да започне нормално.
Има готовност ГДПБЗН да предостави фургони за временно настаняване на хората, останали без жилища.

Снимка: Пресцентър на МВР

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.