Два снаряда са улучили сградата на правителството в Скопие

От МВР на Македония потвърдиха информацията на медиите, че са били изстреляни два снаряда към сградата на правителството в Скопие, предаде “Фокус”, като се позовава на информация на македонската агенция Макфакс.

В 22 часа във вторник полицията е получила сигнал, че били чути детонации в района на правителството. След няколко часа снарядите били открити. Те са били забити във фасадата на сградата – единият в източната страна, а другият в покрива на сградата.

На официалната страница в интернет на правителството на Македония няма публикувана информация за среднощния обстрел.

В информацията на Макфакс се говори за проектили, които са предадени за изследване. Вероятно става дума за минометен обстрел, осъществен с ръчен гранатомет.

Една от първите медии, които съобщиха за странния артилерийски обстрел срещу правителствената сграда в центъра на Скопие бе местната телевизия “Алфа”.

Това е втори случай на обстрелване на македонското правителство. На 6 август 2007 г. около 30 минути след полунощ две гранати са били изстреляни към сградата с ръчен гранатомет, но паднали на пътя, недалеч от посолството на Япония. Тогава говорителят на правителството Ивица Боцевски окачестви инцидента като терористичен акт насочен срещу правителството.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.